O le a le mea e tatau ona gauai i ai pe a faʻapipiʻi bearings saʻo?

E masani ona faʻaaogaina paʻu saʻo i taimi faʻasolosolo televave faʻatasi ai ma avega mama, e manaʻomia ai le maualuga maualuga, maualuga le saoasaoa, maualalo le vevela ma le maualalo o le vibration, ma se olaga tautua.E masani ona faʻaaogaina e avea ma vaega lagolago o le eletise eletise maualuga e faʻapipiʻi taʻitoʻalua, ma o le faʻaoga taua o le eletise eletise maualuga o le masini faʻapipiʻi totonu.O le a la le mea e tatau ona gauai i ai pe a faʻapipiʻi bearings saʻo?

O le ola tautua o bearings saosaoa maualuga e tele mea e fai i le faʻapipiʻiina.O mea nei e tatau ona matauina:

1. O le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina e tatau ona faia i totonu o se potu e leai se pefu ma mama.E tatau ona filifilia ma le toto'a le fa'alava ma fa'a'ele'ele le va'ava'a.O le tutusa o le spacer e tatau ona pulea i le 1um aʻo tausia le maualuga tutusa o vaʻa mama i totonu ma fafo.mea nei;

2. E tatau ona faʻamamaina le faʻamau aʻo leʻi faʻapipiʻiina.Pe a faʻamamāina, o le mama i totonu e faʻafefe i luga, o le lima e lagona le fetuutuunai, ma e leai se lagona o le stagnation.A maeʻa ona faʻagogo, tuʻu i totonu o se aofaʻi o gaʻo, pe a fai o le faʻafefe o le suauu, tuʻu se vaega itiiti o le suauʻu suauu;

3. E tatau ona faʻaaogaina meafaigaluega faʻapitoa mo le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina, ma e tatau ona tutusa le malosi, ma e matua faʻasaina le sasa;

4. E tatau ona mama ma fa'avevela le teuina o mea e teu ai, e leai se kesi pala, e le tatau ona sili atu i le 65% le susū fa'atatau, o le teuina mo taimi umi e tatau ona ele-fa'amaonia ile fa'atulagaga.

Ina ia faʻaleleia le saʻo saʻo saʻo i le taimi o le faʻapipiʻiina o paʻu saʻo, e manaʻomia le faʻaogaina o metotia fua ma fuaina o meafaigaluega e le faʻaleagaina ai le saʻo saʻo e faʻataunuʻu ai le fua saʻo o le faʻatusatusaina o luga o le pu i totonu ma fafo. o le sa'o fa'atatau.E mafai ona fuaina le lautele talafeagai i totonu ma fafo.O mea e fua ai le lautele e fua uma, ma o faʻamaumauga fua e suʻesuʻeina atoatoa.Faʻavae i luga o lenei mea, o le saʻo saʻo e fetaui ma le tele o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o vaega o le au ma le pu nofoa.Ole fua sa'o ole lapo'a tutusa ma le geometry o le 'au ma le pu nofoa e tatau ona faia i lalo o le tulaga tutusa o le vevela e pei o le fuaina o le sa'o sa'o.

Ina ia faʻamautinoaina le maualuga o le faʻatusatusaga moni, o le talatala o le faʻatusa o luga o le 'au ma le pu o nofoa ma le faʻamau saʻo e tatau ona laʻititi pe a mafai.

Pe a faia le fua o loʻo i luga, e lua seti o faʻailoga e tatau ona faia i luga o le liʻo pito i fafo ma totonu o le pu o le saʻo, ma i luga o le tulaga tutusa o le au ma le nofoa pu, i itu e lua e latalata i le faʻapotopotoga faʻapotopotoga, lea e mafai. fa'aali atu le itu o se fa'asesega tele.Ina ia mafai ona fa'aogaina le va'aiga i le va o vaega tutusa e lua i le fa'atonuga lava e tasi i le taimi o le fa'apotopotoga moni, o le va'aiga i le va o itu e lua e mafai ona fa'amaopoopo vaega pe a uma le fa'apotopotoga.

O le fa'amoemoega o le faia o ni seti se lua o fa'ailoga fa'asinomaga o le taui lea o le fa'asesega e mafai ona fa'atatauina ma le atoatoa.E tusa lava pe faʻaleleia le saʻo o le taamilosaga o pito e lua o le lagolago, o le mea sese o le coaxiality o le pu nofoa i le va o lagolago e lua ma le tusi talaaga i pito uma e lua e faʻaumatia vaega..O le faʻatinoina o faiga faʻamalosi i luga ole laiga, e pei o le sandblasting, faʻaaogaina o se plunger saʻo ma le lapopoa lapoʻa e faʻapipiʻi ai le pu muamua i totonu, ma isi, e faʻaleleia uma le saʻo o le mating.


Taimi meli: Me-07-2021