Aso o le Atunuu

O le National Day ose aso malolo a le atunu’u na fa’atuina e se atunu’u e fa’amanatu ai le atunu’u lava ia.E masani lava o le tutoatasi o le atunuu, o le sainia o le faavae, o le aso fanau o le ulu o le malo po o isi aso faamanatu taua;E iai fo’i aso o sagato mo le mamalu o le atunu’u.

Aso o le Atunu'u (2)

Tala'aga o le Evolution:

O le upu "National Day", lea e faasino i le tausamiga a le atunuu, na muamua vaaia i le Western Jin Dynasty.Western Jin faamaumauga sa i ai "National Day mo lona manuia, o le popolega autu mo ma lona afaina" faamaumauga, feudal era o Saina, faʻamanatuga a le atunuʻu, tele foi le nofotupu o le emeperoa, aso fanau.O le mea lea, na afio aʻe ai le emeperoa i le nofoalii i Saina anamua ma o lona aso fanau na taʻua o le "Aso o le Atunuʻu".O le aso ua faaigoaina o le aso faamanatu o le faavaeina o le atunuu o le National Day.

Tesema 2, 1949, o le fonotaga lona fa a le Central People's Government Committee na talia le fautuaga a le National Committee of the Chinese People's Political Consultative Conference (CPPCC), na pasia le iugafono i le National Day of the People's Republic of China, na filifili e folafola le le faavaeina o le Malo o Saina i le aso 1 o Oketopa i tausaga uma, o le aso tele o le Malo o Saina, le Aso o le Malo o le Malo o Saina.

Ina ua mavae le faavaeina o le Malo o Saina ia Oketopa 1, 1949, o le faamanatuina o le Aso o le Atunuu na suia i le tele o taimi.

Aso o le Atunu'u (3)

I le popofou o le faavaeina o Saina fou (1950-1959), na faia ai le faamanatuina o le Aso Faʻaletausaga faʻaletausaga faʻatasi ma se solo a le militeri.I le masina o Setema 1960, na filifili ai le Komiti Tutotonu a le CPC ma le Fono a le Setete e toe fuatai le faiga o le National Day e tusa ai ma le mataupu faavae o le fausiaina o se atunuu ma le filiga ma le faʻatau.Talu mai lena taimi, mai le 1960 i le 1970, sa i ai se tauaofiaga tele ma se solo tele i luma o le Tian 'anmen Square i tausaga taʻitasi, ae leai se faʻataʻitaʻiga a le militeri.

Mai le 1971 i le 1983, i le aso 1 o Oketopa i tausaga uma, na faamanatuina ai e Beijing le Aso o le Atunuʻu i isi ituaiga, e pei o se pati faʻatoʻaga tele, e aunoa ma ni solo tetele.I le 1984, na faailogaina ai le 35th anniversary o le Faavaeina o le Malo o Saina i se solo tele o le National Day ma le faamanatuina o le tele.I le sefulu tausaga na sosoo ai, o le faʻaaogaina o isi fomu e faʻamanatu ai le Aso o le Atunuʻu, e leʻi faia ai le solo o le National Day ma le faʻamanatuga tele.O Oketopa 1, 1999, o le faamanatuina o le 50 tausaga o le Aso o le Atunuu, na faia ai se solo tele o le Aso o le Atunuu ma le solo faamanatu tele.O le fa'amanatuga mulimuli lea o le Aso Fa'ale-atunu'u a le Malo o Saina i le 20 senituri.

Aso o le Atunu'u (4)

Talu mai le faʻavaeina o Saina fou, e 15 faʻataʻitaʻiga a le militeri i faʻamanatuga o le National Day.E 11 taimi i le va o le 1949 ma le 1959, ma le fa taimi i le 35 tausaga o le National Day i le 1984, le 50 tausaga i le 1999, le 60 tausaga i le 2009 ma le 70 tausaga i le 2019.

Aso o le Atunu'u (5)

Amataga o le Tausamiga:

O le National Day ose aso malolo a le atunu’u na fa’atuina e se atunu’u e fa’amanatu ai le atunu’u lava ia.

E masani lava o le tutoatasi o le atunuu, o le sainia o le faavae, o le aso fanau o le ulu o le malo po o isi aso faamanatu taua;E iai fo’i aso o sagato mo le mamalu o le atunu’u.

E ui lava o le tele o atunuu e tutusa aso faamanatu, ae ona o le lavelave o faiga faaupufai, o nisi atunuu o lenei aso malolo e le mafai ona taʻua o le National Day, e pei o le Iunaite Setete na o le Aso Tutoatasi, e leai se Aso Faʻale-malo, ae e tutusa uma le uiga.

I Saina anamua, na afio aʻe le emeperoa i le nofoalii ma o lona aso fanau sa taʻua o le "Aso o le Atunuu".

Atunuu i le salafa o le lalolagi e fuafua le faavae o le Aso o le Atunuu ese.E tusa ai ma fuainumera, e 35 atunuu i le lalolagi o loʻo faʻavae le Aso Faʻale-malo i le taimi o le faʻavae o le atunuʻu.O atunuu e pei o Cuba ma Cambodia e ave le aso o la latou galuega faavae e avea ma o latou Aso Malo.O nisi o atunuu e iai le aso o le Tutoatasi o le atunuu e fai ma o latou Aso Malo.

O le Aso Fa'alenu'u ose aso malolo taua i atunu'u ta'itasi, ae e ese le igoa.O le tele o atunuu e ta'ua o le "National Day" poo le "National Day", e iai nisi o atunuu e ta'ua o le "aso tuto'atasi" po o le "aso o le tuto'atasi", o nisi foi e ta'ua o le "aso o le malo", "aso o le malo", "aso o le fouvalega", "saolotoga" ma "aso o le toe faafouina o le atunuu", "aso faavae" ma isi, ma tuusaʻo ma le igoa "aso", e pei o le "Ausetalia aso" ma le "Pakistani aso", O nisi ma le aso fanau o le tupu po o le nofotupu mo le Aso o le Atunuu, pe afai o le suitulaga o le tupu, o le aso patino o le Aso o le Atunuu na suia mulimuli ane.

E ui lava o le tele o atunuu e tutusa aso faamanatu, ae ona o le lavelave o faiga faaupufai, o nisi atunuu o lenei aso malolo e le mafai ona taʻua o le National Day, e pei o le Iunaite Setete na o le Aso Tutoatasi, e leai se Aso Faʻale-malo, ae e tutusa uma le uiga.

I Saina anamua, na afio aʻe le emeperoa i le nofoalii ma o lona aso fanau sa taʻua o le "Aso o le Atunuu".O le aso nei, o le Aso Fa'alenu'u a Saina e fa'atatau i le fa'amanatuina o le fa'avae aloaia o le Malo o Saina i le aso 1 o Oketopa.

O le tala faasolopito o le lalolagi o le aso sili ona umi o le National Day o le National Day of SAN Marino, mamao i le AD 301, SAN Marino i le aso 3 o Setema o lo latou Aso Fa'ale-atunuu.

Aso o le Atunu'u (6)

Taua o le tausamiga:

Faailoga a le atunuu

O le aso faamanatu o le National Day o se vaega o le setete o aso nei, o loʻo faʻatasi ma le tulaʻi mai o le malo faʻaonaponei, ma e sili ona taua.Na avea ma faʻailoga o se atunuʻu tutoʻatasi, e atagia ai le setete ma le faʻamalo o le atunuʻu.

O le galuega

O le aso fa'ale-atunu'u lenei fa'amanatuga fa'apitoa e avea ma se fa'ailoga fou o aso malolo a le atunu'u, o lo'o tauaveina le galuega e atagia ai le so'ofa'atasi o le atunu'u, le atunu'u.I le taimi lava e tasi, o faʻafiafiaga tetele i le Aso o le Atunuʻu, o le faʻataʻitaʻiga mau lea o le faʻamalosia ma le apili a le malo.

O uiga faavae o

Fa'aalia le malosi, fa'aleleia le talitonuga o le atunu'u, fa'aalia le felagolagoma'i, ta'alo apili, o uiga ia e tolu o le fa'amanatuina o le Aso Fa'aleatunuu

Aso o le Atunu'u (7)

Tu ma Agaifanua:

National Day, e tatau ona faia e atunuu ituaiga eseese o gaoioiga faamanatu, ina ia faamalosia ai le lotonuu lotonuu o latou tagata, faaleleia le lotogatasi o le atunuu.E mananao foi atunuu e faamalo le tasi i le isi.Ta'i lima tausaga po'o ta'i sefulu tausaga o le Aso Fa'aleatunu'u, ma nisi e fa'alautele le fua o le fa'amanatuga.Ina ia faʻamanatuina le Aso Faʻale-malo, e masani ona faia e malo se faʻafeiloaʻiga o le National Day, e talimalo ai le ulu o le setete, malo poʻo le faifeau mai fafo, e valaʻaulia i amepasa i le lotoifale ma isi malo taua mai fafo e auai.Ae o nisi atunuu e le faia se taligasua, e pei o le Iunaite Setete, Peretania e le o faia se taumafataga.

Aso o le Atunu'u (8)

Fa'amanatuga:

图一

Saina (Pepa 1)

Ia Tesema 2, 1949, na pasia ai e le Malo Tutotonu o Tagata le iugafono i le National Day of the People's Republic of China, e faapea o Oketopa 1 o tausaga taʻitasi o le National Day, ma o lenei aso e faʻaaogaina e faʻaalia ai le faʻavaeina o le Malo o Tagata. Saina.Talu mai le 1950, o Oketopa 1 ua avea o se tausamiga tele e faamanatuina e tagata o ituaiga uma i Saina.

图二

Iunaite Setete: (Siata 2)

O le Tautinoga o le Tutoatasi na talia iinei i le aso 4 o Iulai, 1776. I le aso 4 o Iulai, 1776, na faia ai e le Konekeresi Lona Lua a Continental i Philadelphia, i le Iunaite Setete, na faavaeina ai le Vaegaau a le Continental, o le taʻitaʻiʻau a George Washington, na talia le Tautinoga o le Tutoatasi. , faalauiloa aloaia le faavaeina o le Iunaite Setete o Amerika.

图三

Farani (Pepa 3)

Iā Iulai 14, 1789, na faatoʻilaloina ai e tagata o Pale le pulega tautupu e ala i le osofaʻia o le Bastille, o se faailoga o pulega feudal.I le 1880, na tofia aloaia ai e le Palemene Farani le aso 14 o Iulai e avea ma aso o Bastille

图四

Vietnam (Pepa 4)

Ia Aokuso 1945, na faia ai e le autau a Vietnamese ma tagata se fouvalega lautele ma faoa le pule.I le aso 2 o Setema o le tausaga lava lea, na folafola atu ai ma le faamaoni e Peresitene Ho Chi Minh le faavaeina o le Malo Temokalasi o Viatename (lea ua taʻua nei o le Socialist Republic of Vietnam) i Patting Square i Hanoi.

图五

Italia (Pepa 5)

Iuni 2, 1946, na faia ai e Italia se palota faʻapotopotoga faʻapitoa, na faia i le taimi lava e tasi o se referendum, na faʻaalia aloaia ai le soloia o le malo, le faʻavaeina o le Italia Republic.O le aso na fa'ailoaina o le Aso Fa'alenu'u a Italia

图六

Aferika i Saute (Pepa 6)

O Aferika i Saute na faia lana uluai palota faaleatunuu i le aso 27 o Aperila, 1994. Na avea le taitai uliuli o Nelson Mandela ma uluai peresitene o le Aferika i Saute fou, ma o le uluai faavae e atagia ai le tutusa o ituaiga i le talafaasolopito o Aferika i Saute na amata faamamaluina.O le aso lea na avea ma Aso Fa'alemalo a Aferika i Saute, lea e ta'ua fo'i o le Aso Sa'oloto o Aferika i Saute

 

Fa'aaliga o aso malolo

 Aso o le Atunu'u (9)

Talu mai le 1999, o le National Day o se aso malolo "vaiaso auro" i le atunuu tele o Saina.Ole taimi ole aso malolo fa'aletulafono ole Aso ole Atunu'u e 3 aso, ma le lua fa'ai'uga o le vaiaso a'o lumana'i ma mulimuli ane o le a toe fa'aopoopo ile 7 aso malolo;3 i le 7 aso mo faʻalapotopotoga i fafo ma atinaʻe i totonu o Saina;O le Macao Special Administrative Region e lua aso ma le Hong Kong Special Administrative Region e tasi le aso.

E oʻo mai i le 2014, o le Ofisa Lautele o le Fono a le Setete o Saina faʻasalalauga aso malolo mai ia Oketopa 1 i le 7 aso malolo, o le aofaʻi o le 7 aso.Setema 28 (Aso Sa), Oketopa 11 (Aso Toona’i) galuega.

2021 National Day: Mai Oketopa 1 i le 7 aso malolo, o le aofaʻi e 7 aso.Setema 26 (Aso Sa), Oketopa 9 (Aso Toona’i) galuega.


Taimi meli: Sep-30-2021