Faʻapipiʻiina o paʻu saʻo

1. Manaoga mo faʻamau saʻo i luga o vaega tutusa

Talu ai o le saʻo o le saʻo o loʻo i totonu o le 1 μm, e manaʻomia le i ai o le saʻo maualuga ma foliga saʻo ma ona vaega faʻafetaui (omea, nofoa nofoa, pito pito, taofi mama, ma isi), aemaise lava le saʻo o le faʻaipoipoga. luga e tatau ona pulea i le tulaga tutusa e pei o le faʻamau E taua tele ma sili ona faigofie ona le amanaiaina.

E tatau foi ona maitauina afai e le ausia e vaega tutusa o le saʻo saʻo manaʻoga o loʻo i luga, o le saʻo saʻo o le a masani ona i ai se mea sese i le tele o taimi e sili atu nai lo le uluaʻi faʻasologa pe a uma ona faʻapipiʻiina, pe sili atu i le 10 taimi le mea sese, ma e e le o se fa'atatau tonu lava.O le mafuaʻaga o le masini faʻafetaui O le mea sese o vaega e masani lava e le na o le faʻapipiʻiina i luga o le sese o le ave, ae faʻaopoopo pe a uma ona faʻateleina e le tele o numera eseese.

2. Fa'apipi'iina o fa'amau sa'o

Ina ia faʻamautinoa e le maua e le faʻauluina se faʻalavelave tele pe a uma ona faʻapipiʻi, e tatau ona faia:

(1) O le lapotopoto o le au ma le pu nofoa ma le verticality o le tauau e tatau ona manaʻomia e tusa ai ma le saʻo saʻo o le ave.

(2) E tatau ona fuafua saʻo le faʻalavelave o le ferrule rotating ma le fetaui talafeagai o le ferrule tumau.

Ole fa'alavelave ole ferrule feliuliua'i e tatau ona la'ititi e mafai.O le umi lava e mautinoa ai le faʻalauteleina o le vevela i le vevela galue ma le faʻaogaina o le malosi o le centrifugal i le saoasaoa sili ona maualuga, o le a le mafua ai le fetolofi poʻo le faʻaseʻe o le faʻapipiʻi lelei.E tusa ai ma le tele o le mamafa o galuega ma le tele o le faʻamau, o le mama faʻamau e filifilia se laʻititi laʻititi laʻititi poʻo le faʻalavelave faʻafefe.O le va'ava'a po'o le fufusi tele e le fa'atumauina le fa'atumauina o foliga sa'o.

(3) Afai e galue le ave i lalo o tulaga maualuga-saosaoa ma maualuga le vevela galue, e tatau ona gauai faapitoa atu i le fetaui o le mama taamilo e le o tatala tele e puipuia ai eccentric vibration, ma le fetaui o le mama tumau e puipuia ai avanoa. mai le tupu.Fa'aletonu i lalo o le uta ma fa'aosofia ai le vibration.

(4) O le tulaga mo le faʻaaogaina o se faʻalavelave faʻalavelave e fetaui mo le mama faʻamau o itu uma e lua o le faʻatusatusaga o loʻo i ai le maualuga o foliga saʻo ma le laʻititi laʻititi, a leai o le a faigata ai le faʻapipiʻiina ma le faʻamavaeina.E le gata i lea, o le aʻafiaga o le faʻalauteleina o le vevela o le spindle e manaʻomia ona mafaufau i ai.

(5) O le 'au autu e fa'aogaina ai se pa'u polo fa'afeso'ota'i lua fa'afeso'ota'i e tele lava ina mama le uta.Afai e tele naua le fa'alavelave fetaui, o le a matua tele atu le uta axial i totonu, ma mafua ai a'afiaga leaga.O le 'au autu e fa'aaoga ai le fa'aigoa fa'avili pupu'u lua-laina ma le 'autu autu o pa'u ta'amilosaga tapo'i e fai si tele o uta, o lea e tele fo'i le fa'alavelave fetaui.

3. Auala e Fa'aleleia ai le Sa'o Fa'atusa

Ina ia faʻaleleia le saʻo saʻo o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina, e manaʻomia le faʻaogaina o metotia fua ma fuaina o meafaigaluega e le faʻaleagaina ai le faʻataʻitaʻiga e faʻatino ai le fua saʻo o le faʻatusatusaina o le maualuga o le pu i totonu ma fafo o le liʻo, ma le fuaina o le lautele totonu ma fafo e mafai ona faʻataunuʻuina O mea uma e fuaina, ma o faʻamaumauga fua e faʻavasegaina lelei, faʻavae i luga o lea, o le fua o le faʻapipiʻiina o vaega o le faʻamau ma le pu nofoa e fetaui tonu lava.Pe a fuaina moni le fua tutusa ma foliga geometric o le pu ma nofoa pu, e tatau ona faia i lalo o le tulaga tutusa vevela e pei o le fuaina o le tauaveina.

Ina ia faʻamautinoaina le maualuga o le fetaui lelei, o le gaogao o le 'au ma le pu o le fale e fetaui ma le pito i luga e tatau ona laʻititi pe a mafai.

Pe a faia fua o loʻo i luga, lua seti o faʻailoga e mafai ona faʻaalia ai le itu o le maualuga o le faʻasesega e tatau ona faia i luga o le liʻo i fafo ma totonu o le pu o le faʻamau, ma i luga o le pito i luga o le pu ma le nofoa nofoa, i itu uma e lua e tapunia. i le chamfer faʻapotopotoga, ina ia I totonu o le faʻapotopotoga moni, o le maualuga o le vavaeeseina o vaega tutusa e lua o loʻo faʻaogaina i le itu lava e tasi, ina ia maeʻa le faʻapotopotoga, o le vavaeeseina o itu e lua e mafai ona faʻasalaina se vaega.

O le faʻamoemoega o le faia o ni seti se lua o faʻailoga faʻasologa o le taui mo le faʻasesega e mafai ona mafaufau loloto i ai, ina ia faʻaleleia le saʻo o le taamilosaga taʻitasi o pito e lua o le lagolago, ma le mea sese o le coaxiality o le pu nofoa i le va o lagolago e lua ma o le tala fa'amau i pito uma e lua e maua se vaega.aveese.O le fa'atinoina o faiga fa'amalosi i luga ole laiga, e pei o le fa'asalaina o le oneone, fa'aogaina o se polo sa'o ma le lapo'a lapo'a e fa'apipi'i tasi le pu i totonu, ma isi, e fa'aleleia atili ai le sa'o o le fa'aipoipoga.
pa'u sa'o


Taimi meli: Iul-10-2023