E te iloa le matafaioi ma le faʻaogaina o paʻu taʻavale tapuni?

O le fa'avili ta'amilosaga e iai le mama i totonu ma le ta'avale mama i fafo, ma o lo'o fa'apipi'i e fa'atulaga i le va o le lua.O laina fa'ata'ita'iga uma o le pito i luga o le cone e feso'ota'i i le itu lava e tasi i luga o le fa'amau.O lenei mamanu e fa'apena fa'aigoa ta'avale e fa'aigoa fa'apitoa mo le amoina o uta (radial ma axial).O le axial load capacity of the bearing e tele lava ina fuafuaina e le faʻafesoʻotaʻi α;o le tele o le angle α, o le maualuga o le mamafa o le uta axial, ma o le maualuga o le maualuga o loʻo faʻaalia e le faʻatusatusaga o le u;o le tele o le tau o le e, o le tele o le faʻafesoʻotaʻi tulimanu, ma o le a tauaveina le tauaveina O le tele o le faʻaaogaina o le uta axial.

3def59f8

 

Tapered roller bearings e masani lava ona vavae ese, o lona uiga, o le tapered i totonu o le faʻapotopotoga mama e aofia ai le totonugalemu ma le uila ma le fale faʻapotopotoga e mafai ona faʻapipiʻi ese mai le mama pito i fafo (mama i fafo).

Tapered roller bearings o loʻo faʻaaogaina lautele i alamanuia e pei o taavale, taʻavale mill, mining, metallurgy, ma masini palasitika.

O le mafuaaga lona lua mo maʻila o le taʻavale taʻavale faʻapipiʻi i le taimi o le faʻapipiʻiina o le: faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi le faʻamau, o le mama i totonu ma le mama pito i fafo e faʻafefe;pe atonu o le moliaga ma le uta i le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o le faʻagasologa o loʻo puʻeina, lea e oʻo atu ai i le faʻavaeina o maʻila o loʻo tauaveina..

Pe a faʻapipiʻi le taʻavale taʻavale, e tatau ona taofi e tusa ai ma faʻamatalaga galue.Afai e tele ni ausiga, e pei o le foliga o le masini poʻo le auala le talafeagai, o le a fausia ai le taʻavale auala ma le ponaivi i luga o le faʻailoga e fausia ai ni maʻila laina i luga o le faʻamau.O le masini o le paʻu polo loloto e atagia ai le saʻo, ola ma le aoga o le faʻaogaina o loʻo faʻaaogaina.

E ui lava o le lelei o paʻu taʻavale taʻavale ma isi itu e lelei tele, o faʻataʻavalevale taʻavale o ni vaega saʻo, ma o lo latou faʻaogaina e tatau ona faia e tusa ai.E tusa lava po o le a le maualuga o le faʻaogaina o bearings, afai e faʻaogaina le lelei, o le a le maua le maualuga o le faʻamoemoeina.E i ai ni nai puipuiga mo le faʻaaogaina o bearings:

(1) Fa'amama le fa'avili fa'amea fa'apipi'i ma lona si'osi'omaga.
E oʻo lava i le pefu itiiti e le o vaʻaia e mata e mafai ona i ai se aʻafiaga leaga i luga o le ave.O le mea lea, ia fa'amama le si'osi'omaga e puipuia ai le pefu mai le ulu atu i le pa'u.

(2) Fa'aaogā ma le fa'aeteete.
O le malosi o le a'afiaga i luga o le fa'avili ta'ipe'i a'o fa'aoga e mafai ona mafua ai ma'ila ma fa'ai, e ono tupu ai fa'alavelave.I tulaga ogaoga, o le a ta'e pe gau, o lea ia faaeteete.

(3) Fa'aaogā meafaigaluega fa'aoga talafeagai.
Aloese mai le suitulaga i meafaigaluega o iai, e tatau ona e faʻaogaina meafaigaluega talafeagai.

(4) Faʻalogo lelei i le pala o paʻu taʻavale taʻavale.
Pe a fetagofi i pa, afu i ou lima e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le ele.Fa'aeteete e fa'agaioi lima mama ma taumafai e fai totigilima.

Ose auala taatele mo pa'u ta'avale ta'ipe'i e fa'aoga ai le fa'alogo e fa'ailoa ai le fa'agaoioiga fa'aletonu.Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaaogaina e le au faʻatautaia poto masani e iloa ai le leo le mautonu o se vaega faʻatasi ma le fesoasoani a se stethoscope eletise.Afai o loʻo lelei le taʻavale, o le a maua ai se leo maualalo, pe a fai se leo maʻai maʻai, taʻavale taʻavale faʻapipiʻi, leo squeaking ma isi leo le masani, e masani lava ona taʻu mai ai o loʻo i ai i le tulaga leaga le taʻavale.

1. A'a o luga ole ma'a:O su'esu'ega fa'apitoa na maua ai o le fa'aogaina o elemene u'amea e le o ni u'amea e le masani ai;o lo'o i ai le tele o vaega laiti o lo'o ofuina o vaega u'amea e le o ni u'amea i le fusi u'amea;o le susu o le suauu lubricating e sili atu i le tulaga masani, ma le aoga o le acid e sili atu i le tulaga masani.
2. Fa'amama i luga o le api talaaga:o loʻo i ai faʻavae uʻamea tipi abrasive vaega poʻo meamea oxide uliuli i le fusi uʻamea, ma o loʻo i ai se lanu faʻafefe i luga o le uʻamea.
3. A'a o luga ole api talaaga:O suʻesuʻega faʻapitoa na maua ai o le faʻaogaina o le uʻamea e le masani ai, e tele vaega laiti o le uʻamea i le fusi uʻamea, ma o le susu poʻo le aoga o le suauu lubricating e sili atu i le tulaga masani.
4. Fa'alavelave i luga:o le tipiina o fatu e maua i le fusi u'amea, ma o fatu abrasive o lo'o fausia i u'amea e le o ni u'amea.
5. La'ei fa'afefe i tua o le ta'ele:O suʻesuʻega faʻapitoa na maua ai e le masani le faʻaogaina o le uʻamea, o loʻo i ai le tele o vaega laiti o le uʻamea i le fusi uʻamea, ma o le susu ma le aoga o le suauʻu lubricating e le masani ai.

I lalo o le tulaga o le lubrication sua, o le sliding luga e vavaeeseina e lubricating suauu e aunoa ma le fesootai tuusaʻo, ma feseʻeseaʻi gau ma luga ofu e mafai ona matua faaitiitia.O le suauʻu suauʻu e iai foʻi le malosi e faʻafefe ai le vibration.

O le pisapisao ma'ai e ono mafua mai i le le lelei o le lubrication.O le le talafeagai o le kilia o le amo e mafai foi ona mafua ai le pisa u'amea.O le pi'o i luga o le ala o le mama pito i fafo o le ta'avale fa'apipi'i fa'apipi'i o le a mafua ai le tetete ma mafua ai se leo lamolemole ma le ma'oti.Afai e mafua mai i le tu'itu'i o ma'ila i le taimi o le fa'apipi'iina, o le a maua ai fo'i le pisa.O lenei pisapisao o le a eseese ma le saoasaoa o le ave.Afai ei ai se pisapisao faʻafuaseʻi, o lona uiga e ono faaleagaina elemene taʻavale.Ole leo lea ole pa'u ta'avale ta'ipe'i e tupu pe a ta'avale le mea ua fa'aleagaina.Afai ei ai ni mea eleelea i totonu o le paʻu, e masani ona mafua ai se leo masima.Fa'aleagaina fa'aletonu tele o le a fa'atupuina le pisapisao ma le leo tele.


Taimi meli: Mati-22-2021