E masani ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi polo faʻafesoʻotaʻi i ni auala se tolu

O pa'u polo fa'afeso'ota'i tulimanu o se tasi lea o ituaiga masani o pa'u.Ina ia mafai ona tuʻuina atu ia te oe se malamalama sili atu ma sili atu ona malamalama i le faʻapipiʻiina o paʻu polo faʻafesoʻotaʻi, o le a ou taʻu atu ia te oe o auala masani faʻapipiʻi e tolu o faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi pito i tua, faʻasaga i luma ma le faʻapipiʻiina. auala o le faʻasologa faʻasologa, e tusa ai ma le faʻaogaina i fanua eseese, e mafai ona filifilia auala eseese mo le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina lelei ma saogalemu.

1. Pe a faʻapipiʻi i tua-i-tua (o le lautele pito pito i luga o le lua bearings o loʻo faʻafeagai), o le faʻafesoʻotaʻi o bearings e salalau i luga o le axis o le taamilosaga, lea e mafai ona faʻateleina ai le faʻamalosi o le radial ma axial lagolago tulimanu ma maua le sili ona tetee i deformation;

2. Pe a faʻapipiʻi faʻafesagaʻi (o foliga vaapiapi pito o le lua bearings o loʻo faʻafeagai), o le faʻafesoʻotaʻi tulimanu o bearings converges agai atu i le axis o le taamilosaga, ma le faʻaogaina o le eleele e faʻaitiitia le malo.Talu ai ona o le mama totonu o le faʻamau e oso mai le mama i fafo, pe a faʻapipiʻi faʻatasi mama i fafo o paʻu e lua, o le kilia muamua o le mama pito i fafo e faʻaumatia, lea e mafai ona faʻateleina le uta muamua o le faʻamau;

3. Pe a faʻapipiʻiina i le faasologa (o le lautele pito o le paʻu e lua o loʻo i le tasi itu), o le faʻafesoʻotaʻi o faʻamau o loʻo i ai i le itu lava e tasi ma tutusa, ina ia mafai ai e le faʻatasi e lua ona faʻasoa le avega galue i le itu lava e tasi.Ae ui i lea, pe a faʻaaogaina lenei ituaiga faʻapipiʻi, ina ia mautinoa le mautu axial o le faʻapipiʻiina, e lua pea paʻu o loʻo faʻatulagaina i le faasologa e tatau ona faʻapipiʻi faʻafeagai i pito uma e lua o le uʻamea.

Aua le manatu faatauvaa i le faapipiiina o bearings.O auala faʻapipiʻi lelei e le gata e mafai ona faʻaleleia le faʻaogaina lelei o bearings, ae faʻalauteleina foi le ola tautua o bearings.O le mea lea, e tatau ona tatou aʻoaʻoina auala faʻapipiʻi o paʻu polo faʻafesoʻotaʻi tulimanu.


Taimi meli: Iul-12-2021